Totem Magazine update

8/9/2018

Twee maanden geleden kondigde ik Totem Magazine aan. Daar kwamen veel reacties op, eigenlijk allemaal positief. Vervolgens kwamen er wat verhalen, minder dan ik hoopte, maar ze druppelen nog steeds binnen. Tot slot brak er een hittegolf uit en was ik veel energie kwijt met het op tijd open en dicht doen van ramen om de warmte buiten en dat kleine beetje koelte binnen te houden. Tussendoor bleef ik lezen en de slush pile begin ik onder controle te krijgen.

Wat nu? Een duidelijk tijdsplan heb ik nog niet, maar ik zie op het moment nog drie grote stappen voor me om Totem Magazine daadwerkelijk gerealiseerd te hebben. Om het lange wachten wat draaglijker te maken, is hier een kijkje in de keuken.

1. De verhalen moeten geredigeerd worden

Er zijn tot nu toe 7 verhalen ingestuurd en die zijn over het algemeen goed. Dat wil niet zeggen dat ze niet beter kunnen. Ik heb in een eerste ronde wat algemene feedback gegeven op de verhalen en enkele zijn zelfs al in tweede versie teruggekomen. Ik hoor wel eens dat Nederlandstalige schrijvers niks van redactie moeten hebben, maar ook hier zijn de reacties positief geweest.

Als de grote lijnen goed zijn, zullen de verhalen die in het magazine komen nog tekstuele redactie krijgen. Dat zal nog wel wat tijd kosten, maar gelukkig kunnen de auteurs me hierin een handje helpen door netjes te schrijven. In elk geval ben ik hier actief mee bezig en het vordert gestaag.

2. De verhalen moeten leesbaar zijn

Natuurlijk is het niet voldoende als ik de verhalen heb, iedereen moet ze kunnen lezen. De eenvoudigste optie hier is om ze gewoon op dit blog te plaatsen, maar ik denk dat daar nog verbeteringen denkbaar zijn. Zo wil ik de verhalen mooi verzorgd kunnen tonen en krijgt het magazine ook ten minste een cover-afbeelding die bij de verhalen geplaatst wordt. Ook daar wil ik voor kwaliteit gaan. Dus verwacht de komende wat aanpassingen aan dit blog die de weg voorbereiden voor het beter publiceren van verhalen.

Daarnaast wil ik het magazine in zijn geheel als ebook aanbieden. In elk geval als epub en waarschijnlijk ook als mobi en pdf. Ook dat moet er netjes uit zien. Aan deze stap heb ik nog het minste gedaan, dus daar ga ik me op richten als de verhalen min of meer geredigeerd zijn.

3. De verhalen moeten te koop zijn

Zoals eerder geschreven zullen de ebooks met alle verhalen uit een uitgave van het magazine te koop worden aangeboden. Een van de mogelijkheden daarvoor is via de gangbare ebook-stores. Maar ik wil ze ook te koop aanbieden via een eigen platform. Daarvoor zet ik mijn pet als web-ontwikkelaar op en ben ik bezig met het bouwen van een eigen online winkel. Daar heb ik al wat stappen in gezet, en mocht dit niet op tijd klaar zijn, dan zijn er alternatieven, maar het is een leuk project.

Tot slot heb ik van meerdere mensen vragen gehad met hoe zij kunnen bijdragen aan dit allemaal. Op dit moment ben ik vooral nog aan het ontdekken hoe ik het wil gaan doen. Dat wil ik het liefst in eigen hand houden, zodat het allemaal overzichtelijk blijft. Maar je kunt alvast financieel bijdragen als je Totem Magazine een mooi initiatief vindt. Dat kan via Patreon, waar je al vanaf $1 per maand het magazine en dit blog in zijn algemeen kunt steunen. Dat helpt mij weer op weg bij het uitwerken van de plannen die ik hierboven heb beschreven.

Zo, dan duik ik de slush pile weer in.

Vonk is een blog met verhalen, recensies, nieuws en opinies uit en over Nederlandstalige fantasy, sciencefiction en horror. Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op via mail of Twitter.
Meer informatie over Vonk, privacy en recensies.

Redactie: Tom Kruijsen
Mail: tom@vonkfantasy.nl

Volg Vonk:
@vonkfantasy
vonkfantasy

Verhalen: magazine@vonkfantasy.nl

Je kunt Vonk steunen via Patreon. Al vanaf $1 per maand steun je dit blog en de schrijvers van de verhalen. Deze mensen gingen je voor en daarvoor zijn we erg dankbaar.

Ben je schrijver? Lees hier alles over het inzenden van je verhaal voor Vonk Magazine.