Lekker lezen

1 november 2019

Het is even rustig hier op Vonk. Hopelijk niet al te lang meer, maar er zijn even wat dingen op mijn pad gekomen die voor het lezen en schrijven gaan. Geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten natuurlijk, want ik ben niet de enige die interessante dingen (dat hoop ik tenminste) op internet plaatst over Nederlandstalige fantasy.

Edge Zero

Ook dit jaar verscheen er een nieuwe Edge Zero. De nieuwste lichting verhalen is al even uit, maar ik heb er zelf nog niet doorheen kunnen gaan. De verhalen zijn te lezen op de Edge Zero site. Mocht jij ze wel uit hebben, kijk dan ook op het Edge 01 project, met nog meer verhalen. Het zijn niet altijd mijn favorieten die door de Edge Zero selectie komen, maar er verschijnen nog steeds maar weinig verhalen, dus als tevoorschijn komen, moet je ze vooral lekker lezen.

Vreemde Werelden

Als je meer op zoek bent naar achtergronden dan is Vreemde Werelden een goede site. Zo verscheen er dit interview met de hoofdredacteur van de Revisor over hun fantasy-nummer (ook iets wat ik nog moet lezen), naast andere artikelen over dat tijdschrift. Mooi om te zien dat een site zich vastbijt in een onderwerp en het van meerdere kanten belicht, kritisch, maar met een open geest.

Twitter

Vind je die lange stukken maar niks (hoe ben je hier dan terecht gekomen?) en ben je meer thuis in de sociale media, dan moet je in elk geval @JohanKH volgen. Met links naar van alles en nog wat, recensies, schrijfupdates en zelfs een webcomic over de perikelen van de Nederlandstalige fantasyschrijver vind je er alles wat je zoekt. Hoe Johan ook nog tijd heeft om een bundel te redigeren, ik snap er niks van, maar ik pluk er op Twitter in elk geval lekker de vruchten van.


Foto door Joel Muniz op Unsplash

Become a Patron!

Steun schrijvers van verhalen en nieuwe ontwikkelingen van Vonk op Patreon. Het kan al vanaf $1.