Nederlandstalige fantasy in 2019

28-02-2020

Over de jaren 2015, 2016 en 2017 gebruikte ik de aanmeldingen voor de Harland Awards boekenprijs als graadmeter van de Nederlandstalige fantasy. Die gegevens zijn er natuurlijk niet meer, dus vorig jaar besloot ik zelf wat van die gegevens te verzamelen. Dat was de opzet voor de boekenkalender (die nu een iets andere vorm gekreven heeft). Het betekende dat ik ook weer wat data had om aan het einde van het jaar door te kammen. Dit keer heeft het resultaat een andere vorm, namelijk deze infographic, die verder voor zichzelf zou moeten spreken.

Nederlandstalige fantasy 2019

De lijst met boeken die ik gebruikt heb voor de analyse vind je hier.

De gebruikte iconen zijn van Font Awesome.

De infographic is gemaakt met Canva.

Steun schrijvers van verhalen en nieuwe ontwikkelingen van Vonk op Patreon. Het kan al vanaf $1.