Vonk logo

Ik had het kunnen weten. Een hele tijd had ik getwijfeld wanneer ik mijn stukje over HSFCon moest plaatsen. Ik wilde er al een tijdje wat over zeggen, omdat ik het zo'n leuk evenement vind, maar ik wist ook dat er een kans was dat het allemaal niet door zou gaan. Dus zocht ik naar het goede moment voor het artikel. De balans tussen zo dicht mogelijk op het evenement, maar niet te dicht erop, zodat mensen het nog konden lezen voor ze de knoop door moesten hakken om te gaan.

Helaas, het heeft alsnog niet zo mogen zijn, want de coronacijfers zijn weer de pan uit aan het vliegen. Het is jammer, maar verstandig om dan nog maar even wat geduld te hebben. Daarin zijn we allemaal intussen behoorlijk geoefend.

Er is gelijk een nieuwe datum voor HSFCon: 2 en 3 april volgend jaar. Dan zou in elk geval de huidige golf weer onder controle moeten zijn. Wie weet hoe het dan gaat, maar we kunnen niet anders dan de moed erin houden. Bovendien wordt het lastig om op het laatste moment uit te stellen, omdat iedereen dan denkt dat het een 1 april grap is.

Bijkomend voordeel is dat Dutch Comic Con (die ook verplaatst is, want dat is pas echt een massaal evenement) niet meer in hetzelfde weekend valt, maar een week eerder op 26 en 27 maart. Als je dus helemaal los wilt gaan kan je twee weken achter elkaar van mooie activiteiten genieten.

Heb je toch iets nodig om de steeds korter wordende dagen door te komen, dan zou je wel virtueel kunnen meegenieten van Worldcon. Die is tussen 15 en 19 december in Washington, DC, maar heeft een optie om virtueel deel te nemen. Het is niet goedkoop, het programma is (voor zover ik kon zien) nog niet bekend en het is natuurlijk helemaal niet hetzelfde als erbij zijn. Toch is het een kans om iets van Worldcon mee te maken vanuit je luie stoel en dat is op zich interessant.

Het is niet het weekend geworden waar we op hadden gehoopt, maar we zullen het er mee moeten doen. Hopelijk gaat het volgend jaar wel allemaal door en tot die tijd vermaken we ons maar met mooie boeken en goede verhalen.


Foto door Nick Gordon op Unsplash