In het kort

  • Fantasy-, sciencefiction- en horrorverhalen
  • Rond de 5000 woorden
  • Mail naar magazine@vonkfantasy.nl

Ben je schrijver van korte genreverhalen? Dan is Vonk Magazine op zoek naar jou. We publiceren regelmatig korte verhalen op de site die ook gebundeld worden als e-book. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten voordat je instuurt, dus lees alles aandachtig door. Je kunt hier een voorbeeld zien van zo’n magazine.

Stuur je verhaal als bijlage van een email naar magazine@vonkfantasy.nl. Dit kan in elk redelijk bestandsformaat zoals docx, odt of rtf. Vertel in je email ook kort wat over jezelf en het verhaal, zodat we er een goed beeld van krijgen.

We publiceren alleen fictieverhalen uit de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, horror en wat daar in de buurt ligt. Wat specifieker zijn we op zoek naar goede verhalen, waarin verwondering en avontuur een rol hebben. Er worden maar weinig genreverhalen in het Nederlands gepubliceerd en wij willen een stevig fundament van mooie fantasyverhalen leggen.

We mikken op verhalen rond de 5000 woorden. Dat is geen harde limiet, maar een verhaal dat veel langer of korter is heeft minder kans om geaccepteerd te worden.

De verhalen worden geplaatst op deze site en uitgegeven als e-book. We accepteren in principe alleen verhalen die niet eerder gepubliceerd zijn, tenzij de oude publicatie praktisch onverkrijgbaar is.

Stuur één verhaal tegelijk in. We proberen binnen 3 weken te laten weten of je verhaal geaccepteerd wordt. Zo ja, dan gaan we er van uit dat je bereid bent tijd te steken in het verwerken van feedback op verhaal- en tekstueel niveau. Heb je na 4 weken niets gehoord, geef dan even een seintje op magazine@vonkfantasy.nl.

Je ontvangt een eenmalig bedrag voor de publicatie dat in overleg wordt vastgesteld. Je ontvangt geen royalties.